Followers

Tuesday, January 11, 2011

Kampung ku

Akhirnya ada jugak entry dalam blog ni selepas seminggu tak berupdate. Sibuk sungguh minggu ni jadi tak ader masa nak update blog aku yg tak la berapa nak best ni. Hari ni hari last aku cuti setelah 4 hari bercuti. Macam biasalah cuti malas nak duduk KL.

Untuk post kali ni aku nak bercerita tentang kampung aku. Mungkin tak ramai org yg tau pasal kg aku ni. Kg Terusan adalah salah sebuah kg yg terdapat dalam Mukim Juasseh, Daerah Kuala Pilah. Pekan terdekat dengan kg aku ni ialah pekan Bahau dan Pekan Kuala Pilah. Tak ada apa yg luar biasa dgn kg aku ni, just a typical malay kg, yg 99% penduduknya adalah org melayu. Tetapi ini lah tempat aku dibesarkan dan dimana segala susur gakur keluarga aku bermula.



3 comments:

DaddyDian said...

kampung ku sudah berjaya!

kidin said...

eh nyanyi lagu ker di?

Anonymous said...

Kasila peta sekali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...